ТОНДАХ® природно убави и долготрајни покриви!

Покривајте сигурно со производите на ТОНДАХ!

15. април 2015
Во историјата на архитектурата, не постои ниту еден период во кој, куќите со рамни покриви се дефинирани како стил на градба.
Затоа и не постојат стари куќи со рамен покрив.

Предности на покривот со Тондах:

Заштита при обилни дождови и невреме

Покривот со наклон, овозможува водата без задржување, брзо да истекува од покривот. 

Заштита од топлина

Покривот со наклон, создава благопријатна клима за живеење во подкровниот простор.

Долготрајност

Глинениот покрив со наклон ја штити целата конструкција на објектот.

Санирање

Глинените ќерамиди се лесни, едноставни за замена.

Глинените ќерамиди се енергертски ефикасни 

Тие ја апсорбираат енергијата на покривот, а бавно ги ослободуваат. Поткровјето може да се направи многу пријатно место за живеење. 

Може да служат за производство на енергија

Објект со глинен покрив со наклон може да се монтираат фото-волтажни панели кои можат да произведуваат енергија, онолку колку што е потребно за една фамилија.