ТОНДАХ® природно убави и долготрајни покриви!

Санирајте го Вашиот покрив со ТОНДАХ®

Повеќе од 400 можности

Слободно можеме да кажеме дека ТОНДАХ® располага со многуброен асортиман на производи. Постојат повеќе од 400 начини како да го покриете Вашиот објект! Искористете ги Вашите чувства и креативност при градењето:    

  • повеќе од 25 нијанси на боја (од нај светли до нај темни, од матирани до сјајни)    
  • најразлични типови на ќерамиди со класичен, медитерански и модерен изглед 
  • ќерамиди со облагородени површини кои ја прават ќерамидата долготрајна и отпорна на УВ- зраци, кисели дождови, бази (птичји измет) и сл.
  • ќерамиди со кои може да се покриваат покриви со нагиб од 13°

Доколку Вашиот покрив треба да се санира, направете го тоа со ТОНДАХ®

ТОНДАХ® нуди најразлични покривни решенија. Ќерамидите на ТОНДАХ® се оптимални за градење на пасивни т.е. енергетско ефикасни куќи, кои користат обновливи извори на енергија. Да се изгради енергетско ефикасен станбен објект за живеење е голем предизвик но во исто време и голема инвестиција. Пред да започнете со изградба на Вашиот дом, треба да одлучите од каков материјал ќе ја изградите куќата, а пред се и покривот. Искористете ги предностите на прородните материјали, кои немаат хемиски додатоци, а во нив се вбројуваат и производите на ТОНДАХ®.

 

100 %
Флексибилни

Тие се флексибилни и за секој тип на покрив

Ќерамидите на ТОНДАХ® имаат својство на поместување, а тоа значи дека на многу лесен и брз начин може да се монтираат на покривот. Ова својство е многу значајно при санација на покрив каде што треба да се заменат само ќерамидите, бидејќи летвите не се оштетени. Само ќерамидите на ТОНДАХ®, бидејќи имаат својството на поместување може да се вклопат на истите стари летви. А со тоа заштедувате пари и драгоцено време.

 

 

Заштеда на трошоци: ќерамидата има 6 cm простор за поместување, идеална за санација за да се искористат старите летви.

 

100 %
Сигурни

Напредна технологија и максимална функционалност 

Држачите за летви ги прицврстуваат ќерамидите за летвите. Тие го заштитуваат покривот од секакви надворешни временски влијанија дожд, невреме и снег. Само правилно изведен покрив е економичен, штити и дава сигурност на целиот објект.   

 

Сигурност: дражачите за летви обезбедуваат сигурност од секакви временски неприлики на Вашиот дом.

 

100 %
убавина

Задоволство кое трае со генерации 

Оплеменета површина на TОНДАХ® ќерамидите, тие се убави, издржливи и издржливи. Тоа се должи на тоа што се печат на 1000° C. Докажано е дека покривот на TОНДАХ® има животен век подолг од 100 години.

 

 

Предност: специјални површини, кои на покривот му даваат убав и долготраен изглед.